5 tips om de levensduur van uw laptop te verlengen

by | sep 16, 2021

Vaak horen we van klanten dat ze er vanuit gaan dat een laptop na 3 jaar toch wel aan vervanging toe is.

Dit is zeker niet onze mening. Een laptop kan vele jaren plezier geven mits er goed onderhoud wordt toepast en u bij aanschaf de juiste hardware selecteert.

Gemiddeld doen wij zelf 5 tot 8 jaar met een laptop. Net als met een auto is onderhoud belangrijk voor de levensduur. Af en toe de laptop laten nakijken geeft jaren meer plezier.

Met deze tips kunt u jaren langer plezier hebben van uw laptop:

1. Vervang uw harde schijf voor een SSD

Heeft u nog een traditionele harde schrijf, dan biedt meestal een SSD uitkomst. Een SSD vervangt de oude harde schijf. Het maakt uw laptop een stuk sneller zodat hij weer werkt als nieuw.

2. Vervang de koelpasta

Deze droogt uit waardoor er lucht tussenkomt en de processor oververhit kan raken. Belangrijk dus om dan de oude paste verwijderen en te vervangen voor nieuwe koelpasta.

3. Vervang het toetsenbord

Een nieuw toetsenbord doet vaak wonderen. Door de bewegende onderdelen slijt een toetsenbord extra hard, een nieuwe zorgt ervoor dat u weer lekkerder typt. Pluspunt is dat het er ook weer nieuw en fris uitziet.

4. Reinigen

Stof en vloeistof zijn vijanden van uw laptop. Te veel stop kan de laptop oververhitten en luidruchtig maken. Belangrijk dus om bij de wekelijkse stofzuigbeurt van uw huis ook uw laptop met een zachte borstel of doek schoon te maken.

5. Houd vrije ruimte

Houd minimaal 30 procent van uw SSD als vrije ruimte. Uw laptop wordt langzaam als de SSD te vol staat. Het benadeeld niet alleen de levensduur van uw systeem maar maakt de laptop ook trager.

Verhuisbericht

ZeelandICT verhuist naar Spoorweg 10G in Hulst

Tips voor het kopen van een laptop: Kies de juiste specificaties

Je wilt een laptop kopen, maar hoe maak je een keuze uit het enorme aanbod wat ook nog eens regelmatig wisselt? Lees op welke specificaties je moet letten en voorkom een miskoop.

Covid-19 update

Beste klanten, Winkels voor reparatie en onderhoud mogen open blijven.wij zijn heel blij dat we u mogen blijven helpen bij reparaties, onderhoud en advies.  WIJ HELPEN U VEILIG Uiteraard nemen wij de nodige maatregelen om u veilig te kunnen helpen:- Wij reinigen uw...